Beskrivelse av fornuft.

 

 

Beskrivelse av fornuft.

Fornuft er den del av vår hjerneaktivitet som analyserer og vurderer de erfaringene og følelsene vi har og de påvirkningene vi utsettes for. Fornuften påvirker våre holdninger, våre følelser, og våre erfaringer og handlinger. Fornuften er med på å bestemme hvordan vi påvirkes utenfra.

Vi har alle en fornuft, og den er mer eller mindre utviklet hos forskjellige individer. Mange filosofer har forsøkt å beskrive fornuften og dens begrensninger. En av disse er Kant i sin "Kritik der reinen Vernunft". Det er vel også riktig at dess mer velutviklet fornuften er og jo mer kunnskaper vi har desto bedre er vi i stand til å gjennomskue falskheten.

Men også for fornuften vil rekkefølgen av påvirkning ha betydning. For noen år siden var det en tryllekunstner som på TV viste hvordan han kunne bøye skjeer uten å bruke krefter og han påstod at det var overnaturlige krefter i sving og mange lot seg overbevise. Senere har andre tryllekunstnere gjort det samme, dog uten å hevde at det er noe overnaturlig, men fortsatt er det noen som tviholder på at det var overnaturlig. Hadde påvirkningene skjedd i motsatt rekkefølge ville alle ledd av den som påstod at dette var overnaturlige krefter.

Fornuften lar seg altså bedra. For også de som tror på det overnaturlige vil hevde at de er utstyrt men fornuft, selv om man enkelte ganger kan tvile.

 

 Startside

nike kd vii easy money legend blue 11s lebron 11 michael kors outlet beats by dre cheap black infrared 6s black infrared 6s jordan 6 black infrared coach outlet online michael kors outlet michael kors outlet louis vuitton outlet coach outlet online legend blue 11s louis vuitton outlet michael kors outlet legend blue 11s beats by dre outlet louis vuitton outlet michael kors outlet louis vuitton outlet sac louis vuitton louis vuitton outlet jordan 6 black infrared jordan 6 black infrared beats by dre cheap louis vuitton outlet jordan 11 legend blue coach outlet online louis vuitton outlet legend blue 11s black infrared 6s jordan 11 legend blue jordan 11 legend blue jordan retro 11 jordan retro 11 black infrared 6s coach factory outlet michael kors black friday jordan 6 black infrared