Det overnaturlige er en religion

8. Det overnaturlige er en religion.

 

Religionen forsøker å gi forklaring på det man ikke forstår.

Mennesket konstruerer og bygger inn i språket en mengde ord på ting som egentlig ikke finnes i naturen. Man snakker om sjelen, som skal forlate legemet i dødsøyeblikket for deretter å ”vandre” rundt på mer eller mindre fanasifulle veier.

Sjelevandring. Sjel er et religiøst uttrykk som skal ”forklare” hvordan mennesket får evig liv. Den har det samme uklare og følelsesmessige innhold som gudsbegrepet. Ingen vet hvor den er, ingen vet hvor den kommer fra og ingen vet hvordan den ser ut.

Sjelen er ”overnaturlig” og det ”overnaturlige” er en religion og da intet overnaturlig eksisterer andre steder enn i menneskets fantasi er også religionen en fantasi. Det åndelige hos mennesket er ikke sjeler, men psyker eller sinn. De åndene som finnes er bundet til de levende vesener, og vi burde vel kalle det liv. I det øyeblikket døden er inntrådt er det heller ikke noe sinn eller ånd. En forutsetning for sinn og ånd er i sin helhet knyttet til at det finnes liv. Dersom det i naturen ikke fantes liv ville det heller ikke være noen ånd.

Hva skal vi så mene med sinn eller ånd. Det er tankene, drømmene og fantasiene våre slik de fortoner seg for oss. De er et produkt av påvirkninger gjennom følelser, erfaring og fornuft og de er enn del av naturen, men det overnaturlige finnes ikke andre steder enn i fantasien og drømmenes verden.

Miguel de Unamuno(????-1936) skrev en hel bok om den tragiske livsfølelsen| hvor temaet var at mennesket gjennom å få livet i gave også fikk døden med på kjøpet, med alle de kvalene dette påfører et menneske som gjerne vil leve evig.

 Startside

lebron 12 michael kors outlet black infrared 6s louis vuitton outlet lebron 12 legend blue 11s louis vuitton outlet louis vuitton outlet black infrared 6s louis vuitton outlet beats by dre cheap jordan 11 legend blue coach outlet online jordan 11 legend blue barons 13s jordan 13 barons jordan 14 black toe louis vuitton outlet legend blue 11s jordan 6 black infrared legend blue 11s jordan 11 legend blue jordan 6 black infrared jordan 6 black infrared jordan 11 legend blue jordan 14 black toe black infrared 6s jordan 11 jordan 6 black infrared legend blue 11s jordan 11 legend blue north face black friday michael kors black friday legend blue 11s north face black friday coach black friday jordan 11 legend blue louis vuitton outlet beats by dre black friday louis vuitton outlet