Hva skjer når livet er slutt?

15. Hva skjer når livet er slutt.

Vi består alle av atomer og molekyler som igjen består av energier og/eller partikler som har eksitert fra evighet. Disse partiklene byttes ut flere ganger i løpet av livet. Vi er ikke eller består ikke av den samme materien når vi dør som når vi ble født, vi har jo også som regel vokst vesentlig i løpet av livet.

Vi er altså så lenge vi er i live en prosess, vi er hele tiden i forandring. Når livet er slutt er det nye prosesser som overtar, men de atomene vi bestod av i dødsøyeblikket vil fortsatt eksistere

i form av nye og annerledes molekyler eller varmestrålingsenergi. Hvis vi kremeres vil en del av materien vi bestod av bli varmestråling og kanskje vil noe av strålingen slippe ut gjennom atmosfæren og ut i verdensrommet. Vi blir en del av det universet vi daglig ser i tillegg til jorden.

Kanskje farer varmeenergi, i form av elektromagnetisk stråling, fra deg, gjennom verdensrommet med lysets hastighet, og vil om 2,2millioner år rase gjennom vår nabogalakse Andomeda-tåken på videre ferd ut i evigheten.

Som en trøst kan vi vel si at mesteparten av deg blir tross alt tilbake på jorden så lenge den eksisterer. For å sette ytterligere litt perspektiv på livet så produserer du også varmestråling mens du er i live - noe å tenke videre på?

Men hva med det åndelige eller mentale, tankevirksomhet, følelser, erfaringene våre, blir alt dette borte?. Hva med sjelen? Hva nå den skulle bestå av?

Jeg forsøker å tenke på dagens 6 milliarder mennesker på denne kloden, og finne en eneste grunn til at disse skulle ha evig liv i en eller annen form? For meg er det komplett umulig å finne en eneste grunn til at noen av disse skulle ha noe mer evig liv enn alle dyrene eller plantene på denne kloden. Dette gjelder selvsagt også meg selv. Hvorfor vi i løpet av evigheten skulle tilbringe ca 100 år på denne kloden for deretter leve en evighet for å hylle og ære en eller annen guddom er for meg noe av det mest idiotiske mennesket har fantasert seg fram til dersom man mener dette er virkelighet.

Som et eventyr og en fantasi er det morsomt, men resultatet ville det også vært dødskjedelig.

Når livet er slutt er all tankevirksomhet stanset, alle dine erfaringer er borte, så sant du ikke har klart å formidle dem videre til neste generasjon.

Sjelen er og blir et religiøst fantasiprodukt og er i min tankegang erstattet av begrepet sinn som er et begrep som er bundet og avhengig av kroppens funskjoner. Når kroppen dør forsvinner tankene, erfaringene og følelsene. Alt dette er og blir et resultat av samvirkning mellom verden rundt oss og den fysiske realiteten vi er. Vi er på mange områder mer utviklet enn dyrene, men dette er intet argument for at vi skal ha noe evig liv.

Den personligheten vi er, den prosessen som er personligheten er ingen evig prosess.

Vi er alle et resultat av de mulighetene som har ligget i naturen fra evighet og vil ligge der i all evighet.

 Startside

louis vuitton outlet Lebron 11 beats by dre outlet jordan retro 11 michael kors outlet legend blue 11s legend blue 11s Legend Blue 11s beats by dre outlet legend blue 11s jordan 11 legend blue legend blue 11s louis vuitton outlet louis vuitton outlet jordan 11 legend blue legend blue 11s jordan 11 legend blue louis vuitton outlet coach outlet online louis vuitton outlet black infrared 6s jordan 14 black toe jordan retro 11 cheap jordans louis vuitton outlet barons 13s legend blue 11s jordan 11 legend blue lebron 12 lebron 12 black infrared 6s coach factory outlet jordan 6 black infrared jordan 11 legend blue jordan 6 black infrared coach black friday jordan 11 legend blue jordan 11 legend blue black infrared 6s michael kors outlet