Hvor kommer vi fra?

13. Hvor kommer vi fra?

Blomstene spirer, vokser ut av svarte mulden og blir til fargerike, uforståelige liv, som produserer frø til nye blomster. Hvor kommer blomstene, insektene, dyrene, fuglene, ja kort og godt livet fra.

De fleste av oss har vel en korrekt forestilling og viten om hvem vår mor og far er, men det er vel heller ikke det spørsmålet handler om, selv om det for noen vil være en viten de savner over alt annet.

Spørsmålet kunne vel vært stilt annerledes. Vi kunne spurt; ”Hvor kommer livet fra?”. Eller vi kunne spurt hvordan er mennesket blitt menneske.  Svarene vi får blir et resultat av hvordan spørsmålet stilles.

La oss begynne med det enkle. Hvert enkelt menneske består av elementærpartikler, atomer, molekyler, spesialiserte celler og organer i et samspill som utgjør den organismen vi nå engang er.

I utgangspunktet er ikke du annet enn det tilfeldige resultatet av to celler som smelter sammen. Disse cellene med arvestoff og det hele er fra naturens side er resultatet av millioner av års utvikling.

Cellene utvikler seg så til lite hjelpeløst menneskebarn som vokser og påvirkes av hva det spiser og hva det lærer og blir deg eller meg eller en annen..

Alle atomene vi består av utgjør legemet. Dette legemet kommer i sin helhet fra naturen og er, og forblir en del av naturen. De fleste kvarkene, leptonene, atomene eller molekylene vi betår av har egentlig tidligere vært en del av et annet liv, en blomst en fisk et insekt eller kanskje atomene tidligere har vært en del av et fjell, en sandstrand eller en del av selve storhavet.

Vi kommer fra og er og forblir en del av naturen til evig tid. Den substansen vi består av har eksistert fra evighet, kanskje ikke som materie, men kanskje som stråling fra det uendelige verdensrommet som er blitt absorbert av et atom eller molekyl en eller annen gang millioner av år tilbake i tid, og dette atomet eller molekylet er nå en del av deg.

Vi er natur, vi er satt sammen av naturen og oppløses igjen i naturen.

 Startside

cheap jordans Legend Blue 11s jordan 11 legend blue beats by dre cheap black infrared 6s jordan 11 legend blue legend blue 11s black infrared 6s jordan 14 black toe michael kors uk jordan 11 legend blue cheap oakley sunglasses black infrared 6s jordan retro 6 black infrared 6s legend blue 11s coach outlet online jordan 11 legend blue sac louis vuitton louis vuitton outlet beats by dre outlet beats by dre outlet jordan 6 black infrared black infrared 6s lebron 12 lebron 12 louis vuitton outlet jordan 11 legend blue coach factory outlet jordan 6 black infrared michael kors outlet michael kors outlet louis vuitton outlet michael kors outlet online coach factory outlet michael kors black friday north face black friday black infrared 6s beats by dre black friday legend blue 11s