Hvorfor Psykoide?

 

Hvorfor Psykoide?

Hvorfor Psykoide?

Hovedhensikten med Psykoiden er å gi en visuell oversikt over de viktigste elementene i menneskets personlighet og gi et grunnlag for bedre å forstå hvorfor vi har så forskjellig oppfatning av religion, politikk, etikk, moral og alle andre temaer.Hvorfor Psyoide? Den vil kunne gjøre oss litt mer ydmyke overfor andres synspunkter og handlinger fordi vi bedre forstår hvorfor menneskene er som de er. Psykoiden gir ikke svar på hva som er rett og galt, men den kan gi oss en oversikt vi kan bruke når diskusjonene blir ensidig fokusert på et av elementene. Jean-Jacques Rousseau innleder boken "Om samfunnspakten" med ordene "Mennesket er født fritt men overalt er det i lenker. Den som tror seg å være herre over de andre er ikke mindre slavebundet enn dem." Disse lenkene er ikke fysiske og de er heller ikke like for oss alle. Lenkene ligger i holdningene, erfaringene, følelsene og fornuften.

Det blir ofte sagt at det er viktig å sette ord på ting, og ord er viktig for en meningsfull utveksling av kunnskaper, følelser og erfaring. Men ordene kan også tilsløre og gi falske bilder av virkeligheten. Det er ofte slik at når en diskuterer for eksempel følelser så mangler ofte en referanse til andre elementer i situasjonen som fornuft, erfaringer og holdninger. Et bilde kan fortelle mer enn 1000 ord! Sant nok! Slik også med Psykoiden! Dette er litt av forklaringen på Hvorfor Psykoide?

Psykoiden er en visualisering av de viktigste elementene i menneskets psykiske verden. Den gir en oversikt over aksjoner/reaksjoner og relasjonene mellom elementene. Strukturen i psykoiden kan sees på som de genetiske forutsetningene vi har. Alle har følelser, erfaringer, fornuft og holdninger, men elementene er aktive til forskjellig tid, til forskjellige saker, og i mer eller mindre grad hos alle.

 Startside

lebron 11 black infrared 6s louis vuitton outlet legend blue 11s legend blue 11s jordan 6 black infrared jordan 6 black infrared black infrared 6s legend blue 11s jordan 13 barons Lebron 11 michael kors outlet louis vuitton outlet lebron 12 cheap oakley sunglasses jordan 11 Legend Blue jordan retro 6 lebron 12 jordan 11 legend blue louis vuitton outlet black infrared 6s black infrared 6s legend blue 11s legend blue 11s jordan 14 black toe michael kors outlet jordan 11 legend blue Legend Blue 11s beats by dre outlet Legend Blue 11s jordan 6 black infrared uggs black friday coach black friday uggs black friday sac louis vuitton michael kors outlet michael kors black friday north face black friday legend blue 11s lebron 11